Comprehensive characterization of gelatin-pullulan blend films incorporated with bacteriophages: assessing physicochemical, mechanical, optical, thermal, and antimicrobial properties |
2024 |
Entezari, Asma; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Morcillo Martín, Ramón; Rincón, Esther; Espinosa, Eduardo; Sedaghat, Nasser; Shakeri, Golshan; Rodríguez, Alejandro; Pérez Rodríguez, Fernando |
Article d'investigació |
Listeria monocytogenes in aquatic food products: Spotlight on epidemiological information, bio-based mitigation strategies and predictive approaches |
2024 |
Costa, J.C.C.P.; Bolívar, A.; Alberte, T.M.; Zurera, G.; Pérez-Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
The Antilisterial Effect of Latilactobacillus sakei CTC494 in Relation to Dry Fermented Sausage Ingredients and Temperature in Meat Simulation Media |
2024 |
Ferrer Bustins, Núria; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Pérez Rodríguez, Fernando; Martín, Belén; Bover Cid, Sara; Jofré, Anna |
Article d'investigació |
Mathematical simulation of bio-protective effect of lactic acid bacteria on foodborne pathogens |
2023 |
Costa, J.C.C.P.; Bolívar, A.; Pérez Rodríguez, F. |
Capítol de llibre d'investigació |
Comparison of modelling approaches for the prediction of kinetic growth parameters of Pseudomonas spp. in oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) |
2023 |
Tarlak, Fatih; Correia Peres Costa, Jean Carlos |
Article d'investigació |
Modeling the Growth of Six Listeria monocytogenes Strains in Smoked Salmon Pâté |
2023 |
Bolívar, Araceli; Garrote Achou, Chajira; Tarlak, Fatih; Cantalejo, Maria Jesús; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Pérez Rodríguez, Fernando |
Article d'investigació |
Primary predictive models of microbial growth |
2023 |
Xavier, I.B.; Costa, J.C.C.P.; Alvarenga, V. O. |
Capítol de llibre d'investigació |
A mathematical model to predict the antilisteria bioprotective effect of Latilactobacillus sakei CTC494 in vacuum packaged cooked ham |
2022 |
Serra Castelló, C.; Costa, J.C.C.P.; Jofré, A.; Bolívar, A.; Pérez Rodríguez, F., Bover Cid, S. |
Article d'investigació |
Quantifying the bioprotective effect of Lactobacillus sakei CTC494 against Listeria monocytogenes on vacuum packaged hot-smoked sea bream |
2021 |
Bolívar, A.; Costa, J. C. C. P.; Posada Izquierdo, G. D.; Bover Cid, S.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
Métodos de inativação de fungos filamentosos em frutas e sucos de frutas: Uma revisão integrativa (Portuguese) |
2021 |
Guimaraes, L.S.; Fernandes, A.P.S.; Soares, D.S.B.; Menezes, N.M.C.; Costa, J.C.C.P.; Pinto, M.S.C.; Gomes, R.N.; Martins, W.F. |
Capítol de llibre d'investigació |
A new expanded modelling approach for investigating the bioprotective capacity of Latilactobacillus sakei CTC494 against Listeria monocytogenes in ready-to-eat fish products |
2021 |
Bolívar, A.; Tarlak, F.; Costa, J. C. C. P.; Cejudo Gómez, M.; Bover Cid, S.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
Evaluation of the effect of Lactobacillus sakei strain L115 on Listeria monocytogenes at different conditions of temperature by using predictive interaction models |
2020 |
Costa, J.C.C.P.; Bolívar, A.; Valero, A.; Carrasco, E.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
Predictive microbiology tools for exposure assessment |
2020 |
Costa, J.C.C.P.; Longhi, D.A.; Haberbeck, L.U.; Aragão, G.M.F. |
Capítol de llibre d'investigació |
Study of the microbiological quality, prevalence of foodborne pathogens and product shelf-life of Gilthead sea bream (Sparus aurata) and Sea bass (Dicentrarchus labrax) from aquaculture |
2020 |
Costa, J.C.C.P.; Floriano, B.; Bascón, V.I.M.; Rodríguez Ruiz, J.P.; Posada Izquierdo, G.D.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
Modelling the interaction of the sakacin-producing Lactobacillus sakei CTC494 and Listeria monocytogenes in filleted gilthead sea bream (Sparus aurata) under modified atmosphere packagin |
2019 |
Costa. J. C. C. P.; Bover Cid, S.; Bolívar, A.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
Modelling the growth of Listeria monocytogenes in Mediterranean fish species from aquaculture production |
2018 |
Bolívar, A.; Costa, J. C. C.P.; Posada Izquierdo, G. D.; Valero, A.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. |
Article d'investigació |
Characterization of foodborne pathogens and spoilage bacteria in Mediterranean fish species and seafood products |
2017 |
Bolívar, A.; Costa, J.C.C.P.; Posada Izquierdo, G.D.; Bascón, I.; Zurera, G.; Valero, A. |
Capítol de llibre d'investigació |
Impact of forming and mixing operations on the microbial ecology of foods: focus on pathogenic microorganisms |
2016 |
Costa, J.C.C.P.; Posada Izquierdo, G.D.; Pérez Rodríguez, F.; García Gimeno, R.M. |
Capítol de llibre d'investigació |