FALGUERA PASCUAL, VICTOR

Categoría: ASOCIADO/A T1
Perfil académico: Doctorado
Departamento: TECNOLOGÍA, INGENIERÍA Y CIENCIA DE ALIMENTOS
Email: victor.falguera@udl.cat

Docencia

Enseñanza Curso Asignatura
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 4 GESTIÓN DE LA PRODUCCIÓN

Investigación

Proyectos de investigación Fecha inicio Fecha fin Investigadores principales
Inactivación de enzimas, degradación de compuestos tóxicos y efectos colaterales en zumos de frutas mediante irradiación UV (UV2011) 01/01/2012 31/12/2014 ALBERTO IBARZ RIBAS
Tesis Año Dirección
Contribució a l’estudi de les propietats reològiques dels sucs i derivats de fruites 2013 Manuel Vicente Buil; Albert Ibarz Ribas
Polyphenol oxidase: Activity, properties of its products and inactivation by innovative technologies 2012 Albert Ibarz Ribas
Publicaciones Año Autores Tipo
Ultraviolet in food preservation and processing 2015 Ibarz A, Garvín A, Falguera V Capítol de llibre d'investigació
Effect of UV-Vis photochemical processing on pear juices from six different varieties 2014 Falguera V; Garvín A; Garza S; Pagán J; Ibarz A. Article d'investigació
Chapter 8. Utilization of Enzymes in Fruit Juice production 2014 Pagán, Jordi Capítol de llibre d'investigació
Les noves actituds dels consumidors: una visió integral de la producció ecològica 2014 Falguera V; Aliguer N; Falguera M Article en revista divulgativa
Antioxidant properties of aqueous and ethanolic extracts of tara (Caesalpinia spinosa) pods in vitro and in model food emulsions. 2014 Skowyra M, Falguera V, Gallego G, Peiró S, Almajano MP Article d'investigació
The Effect of Perilla frutescens Extract on the Oxidative Stability of Model Food Emulsions 2014 Skowyra M, Falguera V, Azman NAM, Segovia F, Almajano MP Article d'investigació
UV-vis irradiation: An alternative to reduce SO2 in white wine? 2013 Falguera V, Forns M, Ibarz A. Article d'investigació
Enzymatic peeling and discoloration of Red Bartlett pears 2013 Ibarz A, Pagán J, Garvín A, Ibarz R, Gatius F, Falguera V. Article d'investigació
Relationship between polyphenol oxidase activity and nutrition, maturity and quality parameters in flat peach. 2013 Pascual M.; J.M.Villar; J. Lordan; F. Fonseca; V. Falguera; J. Rufat. Article d'investigació
Enzymatic hydrolysis kinetics and nitrogen recovery in the protein hydrolysate production from pig bones 2013 Pagán J, Ibarz A, Falguera V, Benítez R. Article d'investigació
Kinetic and multivariable analysis of polyphenol oxidase inactivation by high pressure and temperature processing in apple juices made from six different varieties 2013 Falguera V, Gatius F, Ibarz A, Barbosa-Cánovas GV. Article d'investigació
Ampliando horizonteslos nuevos retos de la investigación agraria. Uso eficiente del agua 2013 Falguera V. Article en revista divulgativa
Inactivation of peroxidase by ultraviolet-visible irradiation: Effect of pH and melanoidin content 2013 Falguera V; Moulin A; Thevenet L; Ibarz A. Article d'investigació
Flow behavior of clarified pear and apple juices at subzero temperatures 2013 Falguera V, Vicente M, Garvín A, Ibarz A. Article d'investigació
Protective Effect of Melanoidins from Fructose-Glutamic Acid on Polyphenol Oxidase Inactivation by Ultraviolet-Visible Irradiation 2013 Falguera V; Folch A; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Effect of UV-Vis irradiation on enzymatic activities and physicochemical properties of four grape musts from different varieties. 2013 Falguera V; Garza S; Pagán J; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Viscoelastic properties of tomato juice: Applicability of the Cox-Merz rule 2013 Augusto PED; Falguera V; Cristianini M; Ibarz A. Article d'investigació
Changes on colour parameters caused by high-pressure processing of apple juice made from six different varieties 2012 V. Falguera;F. Gatius; A. Ibarz; G. V. Barbosa-Canovas Article d'investigació
Ultrafiltration and reverse osmosis for clarification and concentration of fruit juices at pilot plant scale 2012 Echavarría AP, Falguera V, Torras C, Berdún C, Pagán J, Ibarz A. Article d'investigació
Inactivation of polyphenol oxidase by ultraviolet irradiation: Protective effect of melanins 2012 Falguera V, Pagán J, Garza S, Garvín A, Ibarz A. Article d'investigació
Effect of UV-vis irradiation of must on Cabernet Franc and Xarel·lo wines chemical quality. 2012 Falguera V, Forns M, Ibarz A. Article d'investigació
Characterization of polyphenol oxidase activity in juices from 12 underutilized tropical fruits with high agroindustrial potential. 2012 Falguera V, Sánchez-Riaño AM, Quintero-Cerón JP, Rivera-Barrero CA, Méndez-Arteaga, JJ, Ibarz A. Article d'investigació
Discoloration Kinetics of clarified apple juice treated with Lewatit (R) S 4528 adsorbent resin during processing 2012 Ibarz A, Falguera V, Garza S, Garvín A. Article d'investigació
Influence of fresh and processed fruit quality attributes on peach purée consistency index 2012 Falguera V, Gatius F, Pascual M, Villar JM, Cubero MA, Ibarz A, Rufat J. Article d'investigació
An integrated approach to current trends in food consumption: Moving toward functional and organic products? 2012 Falguera V, Aliguer N, Falguera M. Article d'investigació
Influencia de la temperatura y adición de fibra en el comportamiento al flujo del zumo de naranja 2012 Siche R, Falguera V, Ibarz A. Article d'investigació
Rheological behavior of tomato juice: Steady-state shear a time-dependend modeling 2012 Augusto PED; Falguera V; Cristianini M; Ibarz A. Article d'investigació
Influence of nitrogen fertilization on polyphenol oxidase activity in peach fruits 2012 Falguera V, Lordan J, Gatius F, Pascual M, Villar JM, Ibarz A, Rufat J. Article d'investigació
Inhibitory effect of melanins from Agaricus bisporus polyphenol oxidase and two different substrates on carboxypeptidases A and B activity 2011 Falguera V; Miarnau O; Pagán J; Ibarz A Article d'investigació
Innovacions en l'enginyeria d'aliments. Tecnologies emergents 2011 Ibarz A, Falguera V. Article en revista divulgativa
Viscoelastic properties of tomato juice 2011 Augusto PED; Falguera V; Cristianini M; Ibarz A. Article d'investigació
Inhibitory effect of enzymatic browning products on trypsin activity 2011 Falguera V; Ibarz A. Article d'investigació
Edible films and coatings: structures, active functions and trends in their use 2011 Falguera V, Quintero JP, Jiménez A, Muñoz JA, Ibarz A. Article d'investigació
Influence of fiber addition on the rheological properties of peach juices 2011 Augusto PED, Falguera V, Cristianini C, Ibarz A. Article d'investigació
Ultraviolet processing of liquid food. A review. Part 2: Effects on microorganisms and on food components and properties. 2011 Falguera V; Pagán J; Garza S; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Ultraviolet processing of liquid food. A review. Part 1: Fundamental engineering aspects. 2011 Falguera V; Pagán J; Garza S; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Effect of UV irradiation on enzymatic activities and physicochemical properties of apple juices from different varieties 2011 Falguera V, Pagán J, Ibarz A. Article d'investigació
Modeling of absorbed radiation profiles in a system composed by a plane photoreactor and a single lamp 2011 Falguera V; Esplugas S; Vicente M; Ibarz A. Article d'investigació
Películas y recubrimientos comestibles: importancia y tendencias recientes en la cadena hortofrutícola. 2010 Quintero JP, Falguera V, Muñoz JA. Article en revista divulgativa
Rheology of redcurrant juices 2010 Ibarz A, Falguera V, Garza S, Garvín A. Article d'investigació
Kinetic analysis of melanogenesis by means of Agaricus bisporus tyrosinase. 2010 Falguera V, Gatius F, Pagán J, Ibarz A. Article d'investigació
Rheological behaviour of concentrated mandarin juice at low temperatures. 2010 Falguera V; Vélez-Ruiz JF; Alins V; Ibarz A. Article d'investigació
A kinetic model describing melanin formation by means of mushroom tyrosinase. 2010 Falguera V, Pagán J, Ibarz A. Article d'investigació
Effect of calcium pidolate on the rheological characteristics of jams and gelatins 2010 Falguera V, Mengual A, Vicente M, Ibarz A. Article d'investigació
A new model to describe flow behaviour of concentrated orange juice. 2010 Falguera V, Ibarz A. Article d'investigació
Rheological and thixotropic behavior of banana (Musa Cavendishii) puree. 2010 Ibarz A, Falguera V, Garvín A. Article d'investigació
Flow behavior of clarified orange juice at low temperatures 2009 Ibarz R, Falguera V, Garvín A, Garza S, Pagán J, Ibarz, A. Article d'investigació
Comportamiento al flujo de zumo clarificado de pera y manzana a bajas temperaturas. 2009 Falguera V, Burguet J, Garvín A, Garza S, Pagán J, Ibarz A. Article d'investigació
Pardeamiento no enzimático de zumo de mandarina clarificado y concentrado durante el almacenamiento. 2007 Falguera V., Garza S., Garvin, A., Ibarz A Article d'investigació
Comportamiento al flujo de zumo clarificado de naranja a bajas temperaturas 2007 Ibarz R, Falguera V, Garza S, Pagan J, Ibarz A. Article d'investigació